Când se pune bebelușul în căruciorul sport: lucruri de care să ții cont

Când se pune bebelușul în căruciorul sport: lucruri de care să ții cont

Mar 15, 2023 Alina Diana

Atunci când ai un copil, dorești să te bucuri de plimbările în aer liber alături de micuțul tău, de câte ori este vreme bună. Una dintre cele mai importante investiții pe care le vei face, în calitate de părinte, va fi chiar în căruciorul copilului, un articol extrem de necesar, încă de la naștere și până la vârsta de 4-5 ani. Cercetează atent piața și ofertele disponibile, pentru a alege cel mai potrivit cărucior pentru copilul tău. Sunt multe criterii de care va trebui să ții cont, cum ar fi:

  1. În primul rând, trebuie să acordăm o atenție deosebită dimensiunilor căruciorului . Dacă locuim într-un apartament mic sau într-un bloc cu scări, un cărucior mai mic și mai ușor va fi mai ușor de manipulat. De aceea, trebuie să luăm în considerare dimensiunile și greutatea căruciorului.
  1. Al doilea aspect de luat în considerare este confortul și siguranța copilului . Este important să alegeți un cărucior care oferă suficient spațiu pentru copil și un suport pentru cap și umeri sau care are poziția de somn, precum și o saltea moale, în cazul în care doriți să îl folosiți și pentru odihna micuțului. De asemenea, trebuie să vă asigurați că acesta are un sistem de siguranță adecvat și să verificați că toate componentele sunt în regulă.
  1. Al treilea aspect pe care trebuie să îl luați în considerare este manevrabilitate a. Acest lucru poate fi luat în considerare în funcție de dimensiunile căruciorului și de cât de ușor poate fi împins.
  1. Atunci când alegem un cărucior este importantă și vârsta copilului . Pentru nou-născuți putem opta pentru cărucioare 2 în 1 sau 3 în 1, care includ și landoul sau scoica, iar pentru copii peste 1 an putem alege un cărucior sport.
  1. Un alt aspect pe care trebuie să îl luați în considerare este prețul . Unele cărucioare sunt scumpe, însă nu înseamnă că vor fi și cele mai potrivite pentru voi. Alegeți un cărucior care să se potrivească bugetului și nevoilor voastre. De asemenea nu uitați că un cărucior 3 în 1 deși este mai scump, se poate dovedi o investiție mai profitabilă, dacă aveți oricum nevoie să cumărați și alte piese.

În concluzie, alegerea unui cărucior pentru copii poate fi o provocare, însă ținând cont de aceste aspecte, veți putea face cea mai bună alegere pentru familia voastră.

La ce vârstă se pune bebelușul în căruciorul sport?

După cum am precizat mai sus, puteți alege un cărucior în funcție de vârsta copilului. Pentru nou-născuți este recomandat un cărucior 3 în 1, care să includă și un landou omologat auto sau scoică, deoarece acestea vor fi foarte utile în primele luni de viață. De asemenea cărucioarele 3 în 1 includ și partea sport, nemaifiind necesară achiziția unui cărucior separat, decât dacă vă doriți ceva mult mai ușor de manevrat și pliat. Întrebarea pe care și-o pun adesea părinții este de la câte luni se folosește partea sport. Aceasta poate fi folosită după vârsta de aproximativ 6 luni, dar dacă copilul mai încape în scoică, este recomandată folosirea acesteia, fiind mai practic să îl așezați direct cu scoica în mașină, în avion, sau pe suportul de cărucior.

Dacă însă nu optați pentru un cărucior 3 în 1, care are inclusă partea sport, puteți alege direct un cărucior fără landou, pentru copii mai mari de 6 luni, dar până la vârsta de cel puțin un an este indicat ca acesta să aibă și poziție de somn, dacă  îl veți folosi pe distanțe mai lungi. Este important să țineți cont de vârsta bebelușului și de abilitățile sale motorii. La vârsta de patru luni, bebelușii pot începe să se ridice în poziție șezândă și pot să stea în poziție verticală de două ori mai mult decât la vârsta de trei luni. Acest lucru face ca bebelușul să înceapă să fie pregătit să fie pus în căruciorul sport, dar depinde de cât de dezvoltată este musculatura lui. Căruciorul sport pe care l-ați ales trebuie să fie potrivit pentru vârsta și greutatea copilului vostru.

În concluzie, vârsta ideală pentru a pune bebelușul în căruciorul sport este după șase luni, atunci când micuții încep să stea în șezut. La această vârstă, bebelușii au dezvoltat destul de multe abilități motorii și sunt pregătiți să fie puși în cărucior. Înainte de a face această decizie, asigurați-vă că bebelușul vostru este în condiții bune de sănătate și că are tonus muscular bun și poate sta în șezut.

Cum să alegi un cărucior sport?

Când vine vorba de alegerea unui cărucior sport, nu există o soluție universală perfectă. Fiecare persoană are nevoi și preferințe diferite, iar acest lucru se reflectă în alegerea potrivită a căruciorului. Cu toate acestea, există anumite criterii de care puteți ține cont de pentru a vă ajuta să faceți cea mai bună alegere:

1. Greutatea : Greutatea căruciorului sport este unul dintre cele mai importante criterii de luat în considerare. Este important să alegeți un cărucior care cântărește puțin și care este ușor de transportat, în special dacă îl veți folosi des.

2. Manevrabilitatea : Manevrabilitatea căruciorului este esențială, deoarece astfel puteți să vă deplasați cu ușurință pe orice tip de teren. Verificați roțile și suspensiile căruciorului pentru a vă asigura că este potrivit suprafețelor pe care îl veți folosi.

3. Întreținerea căruciorului : Dacă veți folosi căruciorul în mod regulat, este important să știți ce tip de curățare necesită. Căruciorul ideal este cel care poate fi curățat cu ușurință. Acesta are materiale și huse lavabile, care se pot detașa cu ușurință.

4. Stilul : Există o mulțime de cărucioare sport care sunt disponibile în stiluri variate. Gândiți-vă ce fel de stil vă place și alegeți un cărucior care se potrivește stilului dvs. Poate fi un cărucior sport cu 3 roți, sau un cărucior de jogging, precum și un cărucior care se pliază extrem de compact astfel încât să îl urcați în avion cu dvs. Stilul căruciorului contează.

5. Accesoriile : Cărucioarele sport pot fi personalizate cu accesorii variate, cum ar fi suporturi pentru băuturi, coș de cumpărături, suporturi pentru picioare și altele. Gândiți-vă la ce accesorii aveți nevoie și asigurați-vă că sunt incluse și aceste accesorii.

6. Prețul : Prețul căruciorului sport este un alt factor important de luat în considerare. Este important să luați în considerare toate aceste criterii și să vă asigurați că obțineți cel mai bun raport calitate-preț.

7. Garanția : Asigurați-vă că furnizorul vă oferă o garanție cât mai mare pentru căruciorul pe care îl alegeți. Aceasta vă va ajuta în cazul în care apar probleme cu căruciorul.

Nu este ușor să alegem căruciorul ideal și de multe ori ne dăm seama, doar folosind un produs, de ce anume ne lipsește și am vrea să aibă în plus. De aceea încercați să vă documentați cât mai bine, înainte de a face o achiziție.

Avantajele oferite de un cărucior sport

Cărucioarele sport sunt un accesoriu extrem de util pentru părinții care au nevoie să se deplaseze pe distanțe mai lungi cu copiii lor. Dar există multe avantaje și beneficii pe care le oferă cărucioarele sport, pe lângă mobilitatea oferită:

  1. Unul dintre avantajele oferite de cărucioarele sport este confortul . Acestea sunt proiectate astfel încât să ofere o poziție corectă și relaxată pentru copilul dvs., reducând presiunea pe oasele și articulațiile sale. Acest confort poate face o diferență uriașă, mai ales în cazul în care copilul dvs. petrece mult timp în cărucior.
  1. Cărucioarele sport sunt de obicei echipate cu sistemul de suspensie . Acest lucru vă asigură că vă veți bucura de un drum lin și comod, chiar și pe suprafețe mai dificile. Acesta este un avantaj deosebit de important pentru părinții care merg adesea în călătorii lungi.
  1. Majoritatea cărucioarelor sport se pliază extrem de ușor , în cazul în care aveți nevoie să îl transportați sau să îl depozitați. Acest lucru vă permite să economisiți spațiu atunci când nu îl folosiți și să îl depozitați într-o locație sigură. Există cărucioare atât de compacte încât încap în avioane, în locul destinat bagajelor de mână mici.
  1. Se manevrează ușor . Cărucioarele sport pot fi manevrate mult mai ușor, poți chiar alerga cu ele sau să le urci pe diferite borduri înalte mult mai ușor.
  1. Este practic . Un cărucior sport este foarte practic oriunde, în concedii, în magazine, la plimbare sau alergare etc. Astfel copilul va beneficia de un loc al lui, iar părintele nu face un efort prea mare în călătoriile sale.

În concluzie, cărucioarele sport sunt o investiție de durată pe care o poate face orice părinte. Acestea oferă o mobilitate sporită și o serie de caracteristici speciale, toate împreună contribuind la confortul și siguranța copilului dvs. Însă, alegerea căruciorului potrivit pentru nevoile dvs. și ale copilului dvs. necesită un pic de cercetare și planificare.

Câteva modele de cărucioare sport pe care le recomandăm

Iată și câteva cărucioare sport pe care noi le recomandăm pentru a vă ușura alegerea unui model:

  1. Cărucior Pliabil Ultracompact Cybex Libelle Lava Grey . Este un cărucior ultra- ușor și ultra-compact. Cântărind doar 5.9 kg, acest cărucior compact este simplu de folosit, ușor de ridicat și transportat, însoțindu-vă pe parcursul călătoriei, fără să incomodeze. Suportul de picioare ajustabil oferă o poziție ideală de repaus în cărucior. Cybex Libelle este un cărucior de oraș care se adaptează la viața părinților de astăzi. Suspensia integrală practică și roțile din față pivotante garantează o deplasare lină chiar și pe drumuri accidentate.
  1. Cărucior Sport Chipolino April . Este potrivit pentru copii de la naștere până la greutatea de 22 kg. Spătarul este reglabil în multiple poziții cu ajutorul unei curele, inclusiv poziția de somn. Dispune de mâner confortabil, roți față cu suspensii, roți spate echipate cu frână, pernă, suport pahar și husă pentru picioare incluse, coș de cumpărături spațios. Pliere simplă și compactă, cu o singură mână.
  1. Cărucior Sport Caretero Alfa . Este un cărucior sport conceput pentru copiii cu vârsta de la 6 luni și greutate de maxim 15 kg. Alfa este cel mai ușor, simplu și accesibil cărucior sport de la Caretero. Ușor de pliat și transportat, Alfa este o soluție excelentă pentru părinții care călătoresc des sau care caută o alternativă la cărucioarele mari.
  1. Cărucior Sport Cangaroo Paris . ​Căruciorul sport Paris de la Cangaroo este un cărucior elegant, ideal pentru părinții moderni și copiii lor. ​Spătarul este reglabil cu ajutorul unui cordon până la poziția de somn, iar suportul pentru picioare poate fi, de asemenea, reglat. Căruciorul include o bară de siguranță detașabilă, o plasă de țânțari și o centură de siguranță în 5 puncte. Roțile din spate au frână conectată, iar plierea este de tip carte și se realizează cu o singură mână.
  1. Cărucior Lorelli Sport Daisy cu Husa de Picioare, Colecția 2021 . Se poate plia cu o singură mână – tip carte, ocupă spațiu redus de depozitare. Spătarul este reglabil în 3 poziții diferite de înclinare, până la poziția de somn. Dispune de copertină ajustabilă cu protecție solară și cu vizieră, suport pentru picioare reglabil, roțile frontale pot fi fixe sau pivotante, roți spate prevăzute cu frână centralizată, centuri de siguranță cu prindere în 5 puncte, husă de protecție pentru vreme rece, salteluță interioară cu două fețe diferit imprimate, suport depozitare biberoane și sertar pe mâner, bară de protecție frontală, detașabilă, coș generos pentru accesoriile copilului.

More articles