Cum gătim mai rapid? Roboții de bucătărie, un real ajutor în viața oricărei mămici

Cum gătim mai rapid? Roboții de bucătărie, un real ajutor în viața oricărei mămici

1 +0300, Tuesday Alina Diana

În ziua de azi, femeile, la fel ca și bărbații, își doresc să se dezvolte cât mai mult profesional, iar timpul lor pentru activitățile casnice devine astfel foarte limitat. Când apar și copiii, viața mămicilor se schimbă și mai mult, acestea devenind deseori copleșite de sarcinile pe care trebuie să le îndeplinească. Bunicii sunt și ei încă activi, iar ajutorul primit, de multe ori nu este suficient. Sunt de asemenea persoane cărora nu le place să gătească, să facă curățenie sau să calce. Dar comparând cu generațiile trecute, trebuie să recunoaștem că suntem mult mai norocoși, beneficiind de tehnologie avansată în toate domeniile. Aparatele electrocasnice și roboții au simplificat extrem de mult viața omului modern, lăsându-i timp pentru multitudinea de stimuli cărora este supus, tocmai datorită evoluției tehnologice și a internetului.

În toate domeniile aparatura modernă este de un real ajutor. Fie că este vorba de curățenie, unde aspiratoarele moderne și roboții fac o treabă extrem de bună și rapidă, fie că este vorba de călcat, unde există stații de călcat extrem de utile, sau chiar de gătit, tehnologia modernă scurtează foarte mult timpul alocat acestor activități.

În calitate de mămică, m-am confruntat cu multitudinea de activități casnice cărora a trebuit să le fac față. Pe lângă timpul alocat copiilor, pentru îngrijire și joacă, am avut nevoie și de timp pentru curățenie, gătit, călcat, drumurile spre grădiniță sau școală și diverse activități. Nu a fost ușor, încercând de asemenea să păstrez și o activitate profesională, astfel încât să nu simt că totul se rezumă doar la rolul meu de mamă.

Pentru a face față, am încercat pe cât posibil să mă folosesc de tehnologia modernă și să scurtez timpul petrecut la curațenie sau la gătit. De un real ajutor în bucătărie sunt roboții pentru gătit. Lucrând într-un domeniu care se axează pe copii, m-am bucurat mult să descopăr inovațiile în ceea ce privește produsele și accesoriile pentru cei mici. În toate călătoriile mele am fost super încântată de căruciorul sport extrem de ușor, Pockit , de care m-am îndrăgostit la o prezentare chiar în biroul nostru. Valizele de la Trunki sunt de asemenea o invenție genială pentru cei mici, deoarece sunt de-a dreptul încântați să le ducă singuri sau să se așeze pe ele, în aeroporturi, gări, stații de metrou, autobuz etc.
Sunt multe alte lucruri utile pe care le-am descoperit lucrând în acest domeniu pentru copii, dar azi aș vrea să vă vorbesc despre niște produse inovatoare, care mi-au fost extrem de utile în bucătărie și de care m-am îndrăgostit, și anume roboții de bucătărie de la Nutribaby .

Prepararea unei hrane sănătoase pentru copiii mei a fost un aspect foarte important pentru mine. Recunosc că, în anumite situații, am apelat și la borcănașele din comerț, atunci cand plecam de acasă mai mult timp, dar am încercat să aleg variante fără conservanți și cât mai sănătoase posibil. Dar în cea mai mare parte a timpului am preferat să le pregătesc eu mâncarea, mai ales când am început diversificarea și trebuia să știu exact ce ingredinete să folosesc.

Robotul multifuncțional de la Nutribaby este extrem de ușor de utilizat, acoperind toate nevoile alimentare ale bebelușului, dar poate fi utilizat și pentru restul familiei, separat. Designul și funcționalitatea acestuia au fost concepute pentru a face mai ușoară viața mămicilor. Robotul multifuncțional 5 în 1 pe care l-am avut eu, are mai multe funcții, și anume:

  1. Sterilizator pentru biberoane: Nutribaby (+) XL are funcție de sterilizare cu aburi, cea mai eficientă în distrugerea tuturor microbilor. Funcția de sterilizare poate fi selectată ușor de pe dispay-ul aparatului și nu implică adaugarea nici unui aditiv chimic. Pot fi sterilizate până la 3 biberoane universale, tetine, precum și alte accesorii. În momentul când procesul de sterilizare este complet, aparatul va emite o avertizare sonoră.
  2. Încălzitor pentru biberoane și alte recipiente: Nutribaby (+) XL are funcția de încălzitor de biberoane. Funcția poate fi selectată ușor de pe dispay-ul aparatului. De asemenea, pot fi încălzite și alte recipiente de mâncare solidă sau lichidă pentru bebeluși. În momentul în care procesul de încalzire este complet aparatul va emite o avertizare sonoră.
  3. Aparat pentru gătit cu aburi: Aparatul oferă posibilitatea de separare a alimentelor în funcție de timpul necesar gătirii lor. Grație tăviței detașabile, aparatul oferă posibilitatea de ajustare a spațiului necesar gătirii (astfel, puteți găti o cantitate mai mică sau mai mare de alimente). Manualul de utilizare oferă un tabel cu timpul necesar gătirii alimentelor (timpul este aproximativ și depinde spre exemplu și de mărimea bucăților plasate în aparat – spre exemplu morcovii se gătesc în 16-20 minute). Aparatul conține un recipient în care se poate colecta lichidul scurs din legume și fructe – lichid care îl veți folosi în blender pentru a obține texturi fine în primele luni ale diversificării.
  4. Blender: Acesta oferă posibilitatea mărunțirii hranei până la textura dorită. Hrana astfel preparată poate fi păstrată la frigider, congelată și apoi de-congelată tot cu ajutorului lui Nutribaby (+) XL. Blenderul are 3 viteze distincte, ceea ce vă permite să mărunțiți hrana așa cum doriți.
  5. Funcția de de-congelare: Nutribaby (+) XL oferă posibilitatea de-congelării alimentelor printr-o simplă apăsare de buton, precum și posibilitatea de setare a timpului de gătit “la minut”, nefiind necesar să calculați cantitatea de apă care trebuie pusă în rezervor.

Robotul Nutribaby (+) XL are o capacitate mare față de alți roboți: 2250 ml (1550 ml pentru gătit, 700 ml pentru blender).

Cu acest robot am reușit să prepar extrem de repede orice rețetă pentru bebe, să-mi fac și mie diverse sucuri sau supe cremă, să sterilizez ustensilele folosite și biberoanele, precum și să încălzesc biberoanele cu lapte ale bebelușului. Sunt extrem de încântată de această descoperire, care efectiv mi-a înjumătățit timpul petrecut în bucătărie.

Vă las mai jos câteva rețete extrem de ușor de pregătit cu Nutribaby, prezentate de Chef Cătălin Amarandei! Odată ce veți descoperi acest robot vă veți îndrăgosti iremediabil de el.

Supă cremă de morcovi (6-9 luni)

Pregătire 10 min
Gătit 17 min

Ingrediente: 3 morcovi, 2 cartofi, o ceapă

Preparare: pornim robotul Nutribaby, punem apă în recipientul de jos și așteptăm să se înfierbânte, 20 min. Între timp curățăm legumele și le tăiem cât mai subțire, pentru a dura mai puțin gătirea lor. Punem cartofii în recipientul de la bază, morcovii în recipientul din mijloc, se lasă la gătit cam 10 minute, după care se adaugă și ceapa în recipientul de sus și se mai lasă cam 5 minute la gătit. Apoi se pun în blender morcovii, o parte din cartofi pentru cremozitate și puțină ceapă, plus zeama care s-a scurs în timpul gătirii de pe legume. Pentru adulți se pot pune și condimente, precum nucșoară.

Paste cu conopidă (9-12 luni)

Pregătire 10 min
Gătit 15 min

Ingrediente: paste integrale, conopidă, dovlecel, unt, branză de vaci (sau parmezan, dupa un an)

Preparare: pornim robotul Nutribaby, punem apă în recipient și așteptăm să se înfierbânte, pregătim conopida (o spălăm și o tăiem în bucăți mai mici), punem pe aragaz pastele la fiert, apoi adăugăm conopida în apa fierbinte din robot. Pregătim apoi dovlecelul (îl tăiem cubulețe). Dupa 7 minute de când am pus conopida, așezăm și dovlecelul, care se gătește mai repede, cca 5 minute. După ce pastele sunt fierte și scurse, adăugăm peste ele un cub de unt și puțină brânză, plus legumele pregătite de Nutribaby (pentru părinți se poate aduga parmezan și să le gratinăm la cuptor la 180 grade).

Desert (9-12 luni)

Pregătire 10 min
Gătit 10 min

Ingrediente: pară, măr, iaurt, fulgi de ovăz

Preparare: pornim robotul Nutribaby, punem apă în recipient, punem fulgii de ovăz la înmuiat în aparat, pregătim fructele (le curățăm de coajă și le tăiem în bucățele mici). Așezăm fructele în recipiente și așteptăm 8 minute. Lăsăm apoi fructele la răcit. După ce s-au răcit le punem în blender împreună cu iaurtul și cu fulgii și le blenduim puțin, iar desertul este gata.

Venim și cu o veste foarte buna! În perioada 18.10.2021 – 24.10.2021 pe pagina de Facebook BestKids se desfășoară un concurs prin care poți câștiga și tu acest robot de bucătărie Nutribaby XL. Înscrie-te ACUM și nu rata această șansă 🍀! Mult succes!

More articles