Termeni și condiții

Termeni și condiții bestkids.ro

Versiunea 2.0 adoptată la data de 06.ian.2022

Preambul

Prezentul document reprezintă un contract de adeziune propus de Distribution Services Management SRL, care trebuie acceptat înainte de înregistrarea pe site sau comandarea oricărui produs și/sau serviciu de pe site-ul www.bestkids.ro. Orice înregistrare sau comandă confirmată de client, prin bifarea căsuței – Am luat la cunoștință de Termeni și Condiții și prin apăsarea butonului “Plasează Comanda” reprezintă o acceptare din partea clientului a ofertei Distribution Services Management SRL în condițiile stipulate. Click-ul pe butonul “Înregistrare” sau “Confirm Comandă” reprezintă o semnătură electronică, având aceeași valoare cu o semnătură olografă.

Definiții

bestkids.ro: Firma Distribution Services Management SRL, cu sediul în Cluj Napoca, Strada Fadrusz Janos, nr 5-7, Cluj Napoca, Jud Cluj, punct de lucru în str. Paraul Iovului nr. 5, Alba Iulia, jud. Alba, România Cod fiscal: RO38144062, înregistrată în Registrul Comerțului J12/4603/2018, tel 0771583616, Adresa email: info@bestkids.ro care administrează website-ul www.bestkids.ro.

Produs: Orice produs care poate fi achiziționat de un client prin intermediul site-ului www.bestkids.ro.

Serviciu: Orice serviciu pus la dispoziție de Distribution Services Management SRL prin intermediul site-ului bestkids.ro și care poate fi achiziționat de client.

Client: Persoana fizică sau juridică care face o comandă pe site-ul www.bestkids.ro.

Utilizator înregistrat: Orice persoană fizică care are vârsta peste 16 ani sau persoană juridică, înregistrată pe site, care prin procesul de înregistrare și-a dat acordul cu privire la clauzele prezentului document.

Comanda: Comanda de achiziționare a unuia sau mai multe produse și/sau servicii afișate pe website-ul www.bestkids.ro, realizată de un client.

Obiectul și acceptarea prezentului contract de vânzare

Prezentul Contract de vânzare este aplicabil tuturor comenzilor realizate prin intermediul bestkids.ro. Clientul se obligă să ia la cunoștință de aceste condiții înainte de a realiza o comandă. Toate comenzile implică acceptarea tuturor acestor condiții generale de vânzare de către client. Acceptarea prezentului contract de către client se face prin bifarea căsuței “Sunt de acord cu Termenii și Condițiile bestkids.ro” și prin apăsarea butonului “Plasează comanda”.

bestkids.ro își rezervă dreptul de a modifica prezentul contract de vânzare în orice moment. Versiunea aplicabilă unei comenzi realizate este aceea în vigoare pe bestkids.ro la momentul la care s-a plasat comanda de către client.

Disponibilitatea produselor afișate

Oferta noastră cu privire la produse și prețul acestora este valabilă atâta timp cât este afișată pe bestkids.ro. Distribution Services Management SRL își va îndeplini obligațiile contractuale în termen de cel mult 30 de zile lucrătoare de la data la care clientul a transmis comanda.

În cazul unei perioade exprese de valabilitate a unui anumit preț, acest aspect va fi specificat în mod specific pe pagina produsului respectiv. Produsele cu un preț promoțional sunt valabile în limita stocului disponibil sau pe perioada promoției, după cum este stabilit pe pagina de produs.

În condițiile în care produsul sau serviciul dorit nu mai este disponibil pe stoc, vă vom oferi opțiunea de a cumpăra un alt produs/serviciu de o calitate și la preț echivalent cu cele solicitate. În condițiile în care nu doriți să beneficiați de oferta de mai sus și în condițiile în care ați realizat plata în avans, plata vă va fi rambursată în termen de maxim 7 zile de la informarea făcută către Distribution Services Management SRL.

Produsele afișate pe website-ul www.bestkids.ro

Fotografiile produselor afișate pe bestkids.ro au caracter informativ și pot conține accesorii neincluse în pachetele standard. Cu toate acestea, Distribution Services Management SRL depune toate eforturile, având o obligație de mijloace și în măsura posibilului, pentru ca produsele comandate să arate exact ca cele afișate în fotografiile produselor afișate online, în particular în privința formei, culorii și specificațiilor, sub rezerva prețului ales de client.

În același timp, Distribution Services Management SRL informează că poate pune spre vânzare prin intermediul site-ului său produse și/sau servicii puse la dispoziție de alți producători ori furnizori. Aceștia pot avea drepturi de marcă asupra denumirii produselor și/sau a serviciilor puse la dispoziție pe care sunteți obligat să nu le încălcați.

Prețul produselor

Prețurile prezentate includ TVA, însă nu includ cheltuielile de livrare, în afara cazului în care se specifică în mod expres pe pagina produsului acest lucru. Cheltuielile de livrare vor fi menționate în mod distinct pe ultima pagină înainte de finalizarea comenzii.

În situația afișării unui preț eronat, vom lua toate măsurile pentru remedierea erorii cât mai curând posibil. Dacă prețul va fi sub 20% din valoarea normală a unui astfel de produs, acesta va fi considerat neserios și derizoriu, conform art 1665 Cod Civil, iar orice comandă făcută pe baza acestui preț va fi anulată.

Garanția produselor

Toate produsele beneficiază de garanția legală de conformitate.

Dreptul de returnare a produselor

În conformitate cu legislația europeană, consumatorul are dreptul să notifice în scris Distribution Services Management SRL că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, în cazul prestațiilor de servicii, de la încheierea contractului.

Orice cerere de acest gen va fi datată și semnată de către cumpărător și va fi trimisă către bestkids.ro în orice mod neechivoc. Pentru a fi în conformitate cu reglementările europene bestkids.ro vă pune la dispoziție și un model de formular de retragere în conformitate cu OUG 34/2014. Formularul poate fi descărcat de aici.

Returnarea produselor trebuie să se facă împreună cu toate accesoriile, consumatorul suportând cheltuielile de expediție conform legilor românești. În conformitate cu legea română consumatorul este responsabil doar în ceea ce privește diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționării produselor.

În măsura posibilului, recomandăm ca clientul să utilizeze ambalajul original, acest lucru limitând posibilitatea de deteriorare a bunului în timpul transportului. Recomandăm să ne trimiteți contul dvs. IBAN o dată cu cererea de retur, pentru a putea să procesăm plata returului în mod rapid.

Prezentul articol este valabil doar în condițiile în care clientul este persoană fizică, în conformitate cu legislația română privind încheierea contractelor la distanță.

Acest articol nu este aplicabil în cazul produselor executate după specificațiile consumatorului sau alte limitări stabilite de legea română în vigoare.

Metoda de plată a produselor

Plata comenzii se poate face folosind una din opțiunile de mai jos:

a. Plata ramburs b. Plata prin Stripe (Procesator internațional de plăți) c. Plata prin EuPlatesc (Procesator român de plăți) plata în 3 rate cu 0% dobândă Plata comenzii se va efectua integral în numerar, în lei, curierului care va face livrarea coletului. Plata se va efectua în baza facturii fiscale emise de către Distribution Services Management SRL. în conformitate cu dispozițiile art. 155 din Codul Fiscal, factura ce va fi transmisă către client împreună cu produsele comandate la adresa de livrare.

b. Online cu card bancar prin euplatesc.ro sau Stripe (Visa/Visa Electron/Maestro/Mastercard) Dacă ați ales metoda de plată ”Online prin card bancar” este necesar să completați un formular cu informațiile despre cardul dumneavoastră în pagina securizată a procesatorului de plăți.

  • Plățile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa și MasterCard (Visa/Visa Electron și MasterCard/Maestro) se efectuează prin intermediul sistemului “3-D Secure” elaborat de organizațiile care asigură tranzacțiilor online același nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau în mediul fizic, la comerciant.
  • “3-D Secure” asigură în primul rând că nici o informație legată de cardul dumneavoastră nu este transferată sau stocată, la nici un moment de timp, pe serverele magazinului sau pe serverele procesatorului de plăți, aceste date fiind direct introduse în sistemele Visa și MasterCard. Important de știut! – Pentru plățile prin card bancar nu este perceput niciun comision!

Metoda de livrare a produselor

Livrăm produsele noastre către orice adresă de pe teritoriul României prin servicii de curierat.

Transportul este gratuit pe teritoriul României pentru comenzile de peste 220 de lei. Pentru comenzile sub 220 de lei se plătește o taxă de transport de 15 lei.

Detalii pe www.bestkids.ro/livrare

Anularea comenzii

O comandă se poate anula până în momentul primirii unui email de confirmare din partea bestkids.ro referitor la faptul că a fost procesată.

Corectarea erorilor din comandă

Orice erori survenite la comanda făcută de client pot fi corectate în termen de 24 de ore de la lansarea comenzii printr-un email trimis la info@bestkids.ro tel 0771583616

Contul tău

Prin crearea unui cont, orice utilizator înregistrat trebuie să fie de acord cu prezenții Termeni și condiții.

În cazul utilizatorilor înregistrați cu cel puțin o comandă finalizată, contul conține informații despre istoricul interacțiunii cu site-ul (comenzi, facturi fiscale, recenzii de la cumpărători verificați etc.) și oferă diverse facilități (formular retur rapid, introducere adrese alternative de livrare etc.).

Utilizatorii înregistrați care nu au plasat încă o comandă pot beneficia în mod gratuit de serviciile contului, cum ar fi cele de listă produse favorite sau alte informări punctuale despre comenzi nefinalizate ori reduceri specifice la produsele favorite.

Drepturi de proprietate intelectuală

Întregul conținut al site-ului www.bestkids.ro – imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafică, scripturi, programe și alte opere originale – este proprietatea bestkids.ro și a furnizorilor săi și este apărat de Legea drepturilor de autor. Folosirea fără acordul bestkids.ro a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legilor în vigoare. bestkids.ro oferă utilizatorului un acces limitat, în interes personal, pe acest site și nu îi conferă dreptul de a modifica parțial sau integral site-ul, de a reproduce parțial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul în orice altă manieră, în scopuri comerciale sau contrare intereselor site-ului bestkids.ro, fără acordul scris al proprietarului acestuia.

Pentru a ne sesiza orice încălcare privind legea pentru protecția drepturilor de autor, ne puteți contacta la info@bestkids.ro.

În același timp, bestkids.ro informează că poate pune spre vânzare prin intermediul site-ului său produse puse la dispoziție de alți producători ori furnizori. Aceștia pot avea drepturi de marcă asupra denumirii produselor puse la dispoziție pe care sunteți obligat să nu le încălcați.

Forța majoră

bestkids.ro, partenerii sau utilizatorii săi nu pot fi făcuți responsabili pentru nici o întârziere sau eroare în executarea obligațiilor contractuale sau în conținutul furnizat pe site-ul nostru, rezultând direct sau indirect din cauze care nu depind de voința bestkids.ro. Aceasta exonerare include, dar nu se limitează la: erorile de funcționare al echipamentului tehnic, lipsa funcționării conexiunii la internet, lipsa funcționării conexiunilor de telefon, virușii informatici, accesul neautorizat în sistemele bestkids.ro, erorile de operare, greva etc.

Alte dispoziții

Newsletter

bestkids.ro nu trimite comunicări comerciale nesolicitate, în conformitate cu legislația română în vigoare. Abonarea și dezabonarea la newsletter-ul site-ului bestkids.ro este gratuită și voluntară și implică acceptarea prezenților termeni și informarea din Politica de Confidențialitate. Mesajele trimise nu sunt nesolicitate și oricând vă puteți dezabona urmând instrucțiunile din subsolul fiecărui e-mail. Mesajele trimise respectă legislația română și internațională în ceea ce privește comunicarea comercială prin email.

Legături către alte site-uri

bestkids.ro nu răspunde de conținutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legături de pe acest site (legături de natură comercială sau publicitară). Răspunderea pentru aceste site-uri o poartă în întregime proprietarii acestora.

Suspendarea accesului

bestkids.ro poate, fără orice altă notificare sau formalitate și fără ca acest lucru să necesite explicarea atitudinii sale, să suspende sau să blocheze accesul dvs. la conținutul siteului sau la o parte a acestui conținut.

Orice acces neautorizat la elementele ne-publice ale site-ului bestkids.ro reprezintă infracțiunea de acces fără drept la un sistem informatic și va fi sancționată conform legislației române în vigoare.

Schimbări ale site-ului

bestkids.ro își rezervă dreptul de a suspenda, modifica, adăuga sau șterge în orice moment porțiuni ale conținutului sau. De asemenea, bestkids.ro își rezervă dreptul de a restricționa accesul utilizatorilor la o parte sau la întregul său conținut.

Rezolvarea problemelor

Dacă aveți probleme legate de o comandă care nu par a putea fi rezolvate prin email sau cu persoana cu care discutați, puteți lua legătura pentru o conciliere internă gratuită cu Adriana Boca, directorul magazinului la adresa – contact@bestkids.ro sau telefonic apelând numărul 0752918940.

Orice litigiu care are ca obiect acest acord va fi soluționat pe cale amiabilă, iar în caz contrar va fi adus spre soluționare în fața unui arbitru. În condițiile în care părțile nu cad de acord asupra numirii unui arbitru în termen de 15 zile de la notificarea litigiului, competența va reveni instanțelor românești de la sediul www.bestkids.ro.

De asemenea, Comisia Europeană pune la dispoziție o platformă SOL pentru rezolvarea alternativă a disputelor cu privire la rezolvarea în afara instanțelor judecătorești a problemelor legate de contracte la distanță. Platforma SOL este disponibilă la https://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Modificarea termenilor

bestkids.ro își rezervă dreptul să schimbe termenii fără îndeplinirea unor alte formalități. Atunci când acești termeni se vor modifica, bestkids.ro vă va notifica prin publicarea în prima pagină a site-ului, a unui link care face trimitere la noua formă a prezentului document. Accesul în site și folosirea serviciilor noastre după momentul notificării sau al afișării linkului privind schimbările pe prima pagină a site-ului implică faptul că v-ați dat acordul asupra noilor termeni.

Legea aplicabilă

Prezentul contract este disponibil doar în limba română. Drepturile și obligațiile părților, impuse de prezenții termeni și condiții, precum și toate efectele juridice pe care le produce prezentul acord vor fi interpretate și guvernate de legea română în vigoare.

Dispoziții finale

Prezentul contract de vânzare se completează cu dispozițiile din Politica de confidențialitate www.bestkids.ro.

Prezentul contractul de vânzare încheiat de www.bestkids.ro cu orice altă parte contractantă poate fi găsit la adresa acesta.