Știai că în cazul unui accident poți fi despăgubit pentru scaunul auto?

Știai că în cazul unui accident poți fi despăgubit pentru scaunul auto?

Mar 24, 2021 Alina Diana

Ca și părinți, cu toții suntem preocupați de siguranța copiilor noștri. Importanța scaunelor auto în timpul călătoriilor cu mașina este vitală.

În cazul unui accident, producătorul de scaune auto Cybex vine cu o nouă informație. Scaunul auto implicat în accident nu este recomandat să mai fie folosit ulterior, deoarece în timpul impactului scaunul este construit asftel încât să absoarbă forțe enorme pentru a proteja copilul, care pot cauza crăpături în plastic, care nu se observă întotdeauna cu ochiul liber. De aceea Cybex ne sfătuiește să nu mai folosim un scaun auto implicat în orice fel de accident. Costurile ca producătorul să ofere o verificare amănunțită sunt foarte mari și depășesc chiar valoarea unui scaun nou. Dar puțini dintre noi știm că există posibilitatea obținerii unei despăgubiri inclusiv pentru scaunul auto din mașina implicată în accident.

Iată care sunt recomandările cu privire la scaunele auto pentru copii, atunci când mașina a fost implicată într-un accident rutier.

Atunci când mașina în care se află instalat scaunul auto (cu sau fără copil pasager) a fost implicată într-un accident produs la o viteză mai mare de 10 km/h, indiferent dacă scaunul prezintă sau nu urme de deteriorare, pașii de urmat în vederea obținerii despăgubirii sunt:

  • Completăm pe formularul de Constatare Amiabilă la rubrica Observații: scaun auto prezent în mașină. Dacă se face constatare la Poliție, Procesul verbal de Constatare trebuie să menționeze prezența scaunului auto în mașină în momentul impactului.
  • Contactăm asiguratorul menționat pe polița RCA a autovehiculului a cărui șofer este vinovat de producerea accidentului.
  • Prezentăm asiguratorului dovada de achiziție a scaunului auto: bon fiscal, factură.
  • Luați legatura cu noi pentru a vă transmite documentul prin care vă recomandăm înlocuirea scaunului auto implicat într-un accident.
  • Asiguratorul autovehiculului condus de șoferul vinovat va deschide pe baza acestor documente un dosar de daună Non-Auto.

Mulțumim partenerului nostru CYBEX pentru aceste informații.

Marca CYBEX vine în întâmpinarea părinților de azi și se adaptează perfect stilurilor de viață urbane, având în ofertă scaune de mașină, marsupii, cărucioare și mobilier pentru copii. La baza mărcii și a dezvoltărilor produselor se află CYBEX D.S.F. Principiul inovației: combinația dintre designul unic, siguranța și calitatea de neegalat și funcționalitatea inteligentă. Această strategie triplă a determinat nu numai dezvoltarea unor scaune de mașină de pionierat premiate, cum ar fi Sirona ce se poate orienta cu spatele la direcția de mers, dar si a nu mai putin de cincisprezece premii Red Dot Design.

CYBEX a devenit un lider în domeniul siguranței copiilor, caștigând cu produsele lor peste 350 de premii internaționale privind siguranța, calitatea și designul.

În ce privește scaunele auto, produsele Cybex sunt supuse sutelor de teste în fiecare an și oferă siguranță la standarde mondiale. Siguranța este evaluată, pentru scaunele omologate, conform standardului de siguranță ECE R44/03 si ECE R44/04. În prezent, printre cele mai sigure scaune auto sunt modelele care permit “rear-facingul” (mersul cu spatele impotriva direcției de deplasare a mașinii) prelungit până la vârsta de 4 ani. Alte elemente de siguranță sunt reprezentate de sistemul de fixare în mașină, cu centurile mașinii sau prin sistemul ISOFIX, centurile de siguranță ale scaunului – preferabil cu sistem de prindere în 5 puncte, sistemele care previn rotirea produsului în caz de impact, sistemele integrate de protecție pentru partea superioară a corpului.

Așadar, cu Cybex rămâi întotdeauna în siguranță!

More articles