Ce aduce iepurașul de Paște?

Ce aduce iepurașul de Paște?

Apr 09, 2019 Alina Diana

În ziua de azi copiii așteaptă cadouri cu orice ocazie: Moș Nicolae, Moș Crăciun, Iepurașul de Paște, Zâna Măseluță, ziua de naștere, etc. Unele ocazii ar trebui să fie doar simbolice și să nu insistăm pe cadouri și lucruri materiale. Poate că noi, părinții, înțelegem asta și nu am vrea să răsfățăm peste măsură copilul. Dar ce ne facem cu alte rude: bunici, unchi, mătuși, care își doresc să cumpere ceva cu aceste ocazii speciale? Cel mai bine ar fi să avem o discuție în care să precizăm exact de ce ar avea nevoie copilul. Altfel, ne putem trezi cu un număr prea mare de dulciuri, haine de care nu au nevoie sau jucării care nu sunt potrivite vârstei sau personalității lor. Dacă avem o listă pregătită cu ce am vrea noi să cumpărăm în viitorul apropiat, putem împărți obiectele între rude și astfel toată lumea este fericită. Dacă copilul își dorește un obiect mai valoros, se pot strânge bani pentru acesta. Astfel copilul învață și să economisească și nu va dori să cheltuiască pe lucruri inutile bănuții strânși. Așa realizează și el dacă are cu adevărat nevoie de un anumit lucru, sau este doar un „moft”.

Paștele este o sărbătoare creștină care simbolizează Învierea Domnului, dar tradiția Iepurașului de Paște își are originile in obiceiuri păgâne. În perioada festivalurilor păgâne, dedicate zeiței primăverii, iepurele simboliza fertilitatea. Legenda spune că zeița Eostre a găsit într-o iarnă o pasăre rănită, și, pentru a o salva, a transformat-o într-o iepuroaică, dar aceasta și-a păstrat capacitatea de a depune ouă. Ca să-i mulțumească zeiței, iepuroiaca decora ouăle și i le dăruia acesteia. De aici a plecat și ideea că Iepurașul aduce ouă de ciocolată. Această tradiție a început în Germania, în jurul anului 1500, fiind adusă apoi și în America, de către emigranții germani.

Copiii știu unde este casa lui Moș Crăciun, în Laponia. Dar poate se întreabă unde stă Iepurașul. Localitatea germană Ostereistedt este numită “Orașul ouălor de Paște”. Aici, în Saxonia Inferioară, se află casa Iepurașului.

Ca să încurajeze comportamentul pozitiv al copiilor, părinții le promit acestora că Moș Crăciun sau Iepurașul de Paște le vor aduce cadouri dacă sunt cuminți. La o vârstă fragedă poate fi un ajutor, însă nu ar trebui ca părinții să-și ghideze educația doar în funcție de aceste personaje imaginare, ci mai degrabă cadourile să fie simbolice și să încerce să le explice copiilor și valoarea spirituală a acestor sărbători. De cealaltă parte însă, copiii se bucură câțiva ani de aceste tradiții și prin prisma cadourilor primite. A oferi un cadou persoanelor dragi este de asemenea un gest frumos.

Așadar, pentru cei care doresc ca Iepurașul să vină și cu altceva decât simbolicele ouă de ciocolată, vă prezentăm mai jos câteva idei de cadouri pentru Paște.

Tradiția spune ca de Paște să purtăm haine noi, așadar putem face cadou celor mici chiar hăinuțe. Brandul de haine pentru copii Carter’s vă oferă cele mai drăguțe body-uri și pijamale, rochițe sau pantaloni pentru cei mici.

Dacă optăm pentru un singur cadou mai valoros, la care să contribuie toți membrii familiei, putem alege o jucărie de exterior. Copilul se va bucura cu siguranță de o tricicletă sau bicicletă nouă, o căsuță sau un tobogan .

O altă idee ar fi un card cadou , deoarece copiii din ziua de azi sunt foarte isteți și le place de asemenea să-și aleagă singuri cadourile preferate. Astfel învață și noțiunea de buget și faptul că trebuie să se încadreze într-o anumită sumă de bani.

Site-ul nostru are o ofertă specială de Iepuraș, Crazy Rabbit aducând reduceri de până la 70%, pentru fetițe si pentru băieți .

Să nu uităm însă, că cel mai frumos cadou de sărbători este masa în familie, petrecerea timpului împreună cu cei dragi, vopsitul ouălor împreună cu cei mici, organizarea unei curse de căutare de ouă de ciocolată etc. Aceste momente vor fi mai importante peste ani decât orice cadou material primit.

More articles