Idei de cadouri de jucării din lemn

Idei de cadouri de jucării din lemn

3 +0300, Friday Alina Diana

De ce să alegem jucării din lemn

Trăim într-o lume plină de plastic, iar poluarea a ajuns la cote alarmante. Oamenii au început să conștientizeze tot mai mult pericolele la care sunt expuși, atât ei, cât și generațiile viitoare. De aceea devin tot mai responsabili în alegerile pe care le fac și încearcă să protejeze pe cât posibil natura. Lemnul, spre deosebire de plastic, este un material ecologic și biodegradabil. Marea majoritate a jucăriilor din lemn sunt vopsite cu lacuri non-toxice și nepoluante. Se folosește la multe dintre ele lemnul de bambus, care nu este un copac, ci o plantă și se regenerează, nu trebuie să fie plantat din nou, iar perioada de creștere este de 4-6 ani, până se poate utiliza.

Pe lângă aceste aspecte, jucăriile din lemn sunt sigure și rezistente. Ele pot fi folosite pentru mai multe generații. Plasticul se rupe mult mai ușor și copiii se pot accidenta cu bucățile de plastic.

Lemnul este și foarte estetic. O casă plină cu jucării de lemn este foarte frumoasă și în trend. Lemnul ne apropie de natură și ne dă o stare de bine. Așadar o jucărie din lemn poate fi cel mai inspirat cadou pe care îl puteți face unui copil, indiferent de vârstă.

Idei de cadouri – jucării din lemn, unisex

Unui copil cu vârsta sub doi ani, putem să ii alegem jucării unisex, care se potrivesc atât fetițelor, cât și băiețeilor. Până la aceasta vârstă nu prea au preferințe clare și e bine să-i încurajăm să încerce toate tipurile de jucării:
a. Puzzle din lemn – este un cadou excelent pentru dezvoltarea coordonării mână-ochi și a percepției tactile. Piesele sunt mari și ușor de apucat de către copii, îi ajută să recunoască formele și culorile. Există și puzzle-uri 3D foarte apreciate de copii, care dezvoltă coordonarea și echilibrul. De asemenea există cutii de puzzle ce pot fi luate în călătorii și vin în ajutorul părinților pe avion sau mașină, ținându-l pe cel mic ocupat momente bune.
b. Sortatorul din lemn – poate fi un cadou ce ajută la dezvoltarea percepției vizuale și tactile și la dezvoltarea coordonării dintre mâini și ochi, sporindu-i dexteritatea, atenția, imaginația și ajutându-l să învețe formele și culorile.
c. Popice din lemn – seturile de popice sunt binevenite în familiile cu mai mulți membri, fiind un joc distractiv în echipe, ce ajută la dezvoltarea concentrării și coordonării.
d. Jucării de tras și de împins din lemn – pot fi sub forma diferitelor animale sau mașinuțe și trenulețe.
e. Cuburi din lemn – Nu există copil care să nu se bucure de cuburi. Înlocuiți clasicele cuburi de plastic cu cele de lemn și veți avea un cadou fermecător pentru copil. Cuburile cu forme unice și modele diferite încurajează construirea în cu totul alt mod. Elementele interschimbabile dau multe posibilități. Tot ce trebuie să facă micuțul este să-și folosească imaginația și dexteritatea.
f. Jucării pentru dexteritate și piramidă din lemn – jucăriile pentru dexteritate îi ajută pe copii să-și dezvolte capacitatea motrică și dexteritatea. Piramida din lemn este o jucărie ideală pentru introducerea conceptului de dimensiune și mărime și pentru învățarea culorilor, dezvoltă mișcările motorii mici și fine ale copilașilor.
g. Joc de pescuit magnetic – este un cadou foarte inspirat pentru copii de la un an în sus, fiind o combinație de puzzle și joc de pescuit, care va ține copilul ocupat și concentrat minute bune.
h. Instrumente muzicale din lemn – este un cadou îndrăgit de copiii care au înclinații muzicale. Chitara, xilofonul, tobele sau alte instrumente muzicale pot fi din lemn în loc de plastic.

Idei de cadouri pentru băieți, din lemn

Băieții iubesc mașinuțele și trenulețele, iar acum există varianta din lemn a acestora, ecologică și durabilă. De asemenea există și ateliere de lucru pentru băieți tot din lemn. În lista de mai jos găsim câteva recomandări de cadouri pentru băieței:

a. Atelier de lucru din lemn
b. Trenulețe din lemn
c. Parcare din lemn cu două etaje
d. Secție de poliție și de pompieri din lemn
e. Lădiță din lemn cu scule
f. Mașinuțe din lemn

Idei de cadouri pentru fetite, din lemn

Fetițele adoră păpușile și toate accesoriile cu care se pot juca, bucătării, supermarketuri, diverse alimente, căsuțe, seturi de ceai. Dacă va doriți un cadou mai special, puteți alege o bucătărie de lemn care este aproape copia fidelă a unei bucatării adevarate sau o căsuță pentru păpuși din lemn. Toate acestea sunt cadouri inspirate pentru fetițe și la cât de frumoase sunt, cu siguranță că vor fi și pe placul mămicii.

a. Căsuță din lemn pentru păpuși cu accesorii
b. Bucătării din lemn
c. Supermarket din lemn
d. Alimente de feliat din lemn
e. Set de ceai din lemn
Așadar, următorul cadou pe care îl veți face, vă propunem să fie unul din lemn. Consultați listele și vedeți ce se potrivește cel mai bine copilașului. Cu siguranță va avea succes și în rândul celor mici, dar și printre cei mari. Părinții vor aprecia efortul vostru de a-i aduce mai aproape de natură.

More articles