Cum alegem căruciorul copilului

Cum alegem căruciorul copilului

Sep 27, 2019 Alina Diana

Pe piață există atât de multe modele de cărucioare încât poate părea dificil să alegi unul. Pentru a alege însă căruciorul cel mai potrivit este important să știți care sunt nevoile dumneavoastră și să îl alegeți pe cel care îndeplinește toate condițiile. Sună foarte ușor, dar cu atâtea modele disponibile, care este cel mai bun?

În primul rând siguranța copilului și confortul său sunt aspectele cele mai importante de care trebuie să ținem cont, deoarece vom folosi o perioadă îndelungată acest produs (minim 2 ani). Este necesar să alegem un produs sigur și de calitate. Cadrul trebuie să fie stabil, iar pentru siguranța copilului, să conțină sistem de prindere în 5 puncte. Roțile trebuie să fie rezistente, și să dispună de frâne puternice. Atenție însă, frânele cărucioarelor nu sunt construite să asigure siguranță pe pante înclinate, ci în plan drept. Dacă dorim varianta 3 în 1 de cărucior (cu landou, scoică și partea sport), este foarte importantă scoica, deoarece aceasta va fi folosită și ca scaun auto pentru bebe.

De ce trebuie să ținem cont când alegem un cărucior?

– De câți copii avem (sunt familii cu gemeni, sau cu doi sau trei copii mici de vârste apropiate, care ar putea folosi același cărucior)
Spațiul de care dispunem pentru depozitarea lui
Greutatea căruciorului – există acum pe piață modele extrem de ușoare de cărucioare, care nu cântaresc mai mult decât o poșetă și de asemenea se și pliază la dimensiuni foarte mici. Aceste cărucioare sunt extrem de practice, însă cele foarte ieftine pot avea un minus la stabilitate.
Accesoriille pe care le are – acestea pot face diferența de bani, dar și de calitate. Pot fi foarte utile coșurile de cumpărături, gențile pentru cărucioare, suportul pentru pahar sau biberon, husa pentru iarnă, plasa de țânțari, umbreluța pentru cărucior, suportul pentru picioare, tăvița etc.
Roțile căruciorului – există practic trei tipuri de roți: plastic gol, cauciuc sau silicon și umplute cu aer. Căruciorul mai ieftin este cel cu roțile de plastic gol, dar aceste roți se pot crăpa mai ușor. Cărucioarele mai scumpe au roți mai solide, cu care nu veți avea probleme niciodată. Evident, la cele cu aer există pericolul să se spargă, însa ele asigură un mers confortabil pe aproape orice suprafață de mers. Un lucru de asemenea foarte important este mărimea roților. Cu cât acestea sunt mai mari cu atât mai ușor se va împinge căruciorul.
Manevrabilitatea lui – aici trebuie să urmărim să se plieze ușor, de preferat să îl putem manevra cu o singură mână. Ne-ar ajuta de asemena un mâner reglabil și reversibil, precum și mai multe trepte de rabatare a spătarului.
Locul unde va fi folosit cel mai des : unii oameni călătoresc mai mult, alții dispun de o curte, iar alții pot avea nevoie de un cărucior “off road”, deoarece doresc să îl folosească pe un drum neasfaltat.
Calitatea produsului , respectiv producătorul – un producător de renume poate constitui o garanție pentru calitatea produsului.

Ce tipuri de cărucioare există?

Deși sunt atât de multe modele, producători, variante de preț, cărucioarele pot fi grupate în câteva categorii de bază:
1. Cărucioare standard – sunt cărucioarele clasice, rabatabile
2. Cărucioare reversibile – cărucioare care au mânerul reversibil, iar copilul poate fi așezat atât cu fața, cât și cu spatele la direcția de mers
3. Cărucioare tip umbrelă – atunci când se pliază au o formă similară cu a unei umbrele. Sunt potrivite însă copiilor ceva mai mari, peste 3-6 luni, în funcție de model. Sunt în general practice și flexibile, fiind ușor de transportat, dar nu au suspensii la roți.
4. Cărucioare 2 în 1 sau 3 în 1 – sunt cărucioare transformabile în funcție de vârsta copilului. Acestea pot fi folosite de la naștere pâna la 3-4 ani. Căruciorul este format dintr-un cadru fix și mai multe piese (landou, scoică și partea sport) pe care le alternăm în funcție de vârsta copilului.
5. Cărucioare pentru gemeni și tripleți – așa cum sugerează și numele, pot fi folosite pentru doi sau trei copii simultan
6. Cărucioare Sport – pot fi cărucioare “off road”, cu roți mari, folosite pe drumuri mai greu practicabile, cărucioare de jogging, cu trei roți, sau cărucioare foarte ușoare ca și greutate și manevrabilitate

Așadar în alegerea căruciorului fiecare ar trebui să ia în considerare care sunt criteriile cele mai importante din punctul său de vedere și să nu uităm că fiecare părinte are un stil de viață diferit. Unii preferă să călătorească mai mult, alții dimpotrivă, se simt speriați de plimbări prea lungi. Unii locuiesc la casă, alții la bloc, având spațiu mai mic pentru depozitare. Dacă stăm și la etaje superioare, cel mai indicat ar fi să ne gândim în primul rând la greutatea produsului. Criteriile de alegere a căruciorului trebuie personalizate în funcție de stilul de viață al fiecăruia.

La final, am ales pentru voi trei modele de cărucioare, care consider că sunt atrăgătoare din punctul de vedere al raportului calitate – preț:
1. Cărucior 3 in 1 Sarah Negru – Căruciorul Sarah cu 3 roți, este un cărucior reversibil care se transformă într-un cărucior landou și este potrivit pentru utilizare de la naștere. Căruciorul este foarte confortabil, având multiple poziții de ajustare a spătarului pentru a asigura celui mic o călătorie liniștită. Partea sport se transformă rapid în landou pentru o mai ușoară manevrabilitate. Include husa pentru picioare, husa de ploaie, plasa de insecte, geanta mămicii cu salteluța de înfășat, adaptori pentru scoica auto.
2. Cărucior Multifunctional 2 in 1 Chrome Foggy Gray – partea sport poate fi montată atât cu fața, cât și cu spatele la direcția de mers. Este ușor de manevrat și compact. Șasiul este din aluminiu, extrem de ușor (are 9.58 kg). La pliere Chrome poate fi transportat ca un troller. Landoul include husa de ploaie, precum și husa protectoare.
3. Cărucior Sport Pockit+ All Terrain – acesta este căruciorul meu preferat, din categoria cărucioarelor sport. M-am îndrăgostit din prima clipă de el, când am vazut că se pliază cât o geantă de laptop. Este atât de mic, încât îl poți urca în avion ca și bagaj gratuit de mână. Prețul nu este mic, dar fiind un cărucior atât de ingenios și ușor, cred cu adevărat că își merită banii, deoarece ne face viața cu copii mult mai ușoară în deplasări. Este căruciorul perfect pentru părinții pasionați de călătorii.

Pe lângă aceste recomandări, vă invit să profitați în perioada 30 septembrie-6 octombrie de reducerile din săptămâna cărucioarelor la BestKids și să vă alegeți căruciorul perfect pentru dumneavoastră la cel mai mic preț.

More articles