Beneficiile săniușului. De ce să ieșim iarna cu copiii afară.

Beneficiile săniușului. De ce să ieșim iarna cu copiii afară.

Dec 12, 2019 Alina Diana

Toți copiii așteaptă cu multă bucurie iarna, datorită sărbătorilor, a sosirii Moșului și nu în ultimul rând datorită primei ninsori. Deși temperaturile pot fi foarte scăzute, este indicat să scoatem copiii afară chiar și în anotimpul rece, îmbrăcați adecvat. Săniușul poate fi una dintre cele mai plăcute activițăți de iarnă pentru copii și, cu siguranță, are și beneficii pentru sănătatea fizică și psihică a acestora. Chiar și noi, părinții, suntem câștigați ieșind la aer curat și petrecând timp de calitate cu copiii.

Printre beneficiile pe care le aduce săniușul se pot număra:
– Petrecerea timpului la aer curat, nu doar în casă.
– Renunțarea la telefoanele mobile si alte gadgeturi.
– Facem mișcare, chiar și în anotimpul rece și astfel ne creștem rezistența fizică, ne antrenăm sistemul muscular, sistemul cardiovascular și ne înbunătățim imunitatea.
– Soarele de iarnă ne poate furniza vitamina D, dar să nu uităm că de asemenea trebuie să ne protejăm și să evităm expunerea îndelungată fără o cremă de protecție și fără ochelari de soare cu filtre speciale.
– Reducerea stărilor depresive și creșterea optimismului.
– Ardem calorii și ne menținem greutatea în limitele normale.
– Detașarea de mediul școlar pentru câteva minute duce la o mai bună concentrare ulterioară la teme.
– Săniușul reduce stresul și aduce multă voie bună.
– Creearea unor relații interpesonale puternice, atât cu familia, cât și cu prietenii.
– După o zi de săniuș cu siguranță copiii vor dormi mai bine.

Recomandăm ieșitul cu copiii la săniuș chiar de la vârste mai mici de un an. Și bebelușii se pot bucura de o zi cu zăpadă, iar săniuțele speciale le crează o senzație plăcută de alunecare. De la 7 luni în sus, puteți folosi cu încredere săniuța Piccolino Delux , cu săculeț călduros de iarnă, spătar metalic detașabil prevăzut cu centură, mâner reglabil, copertină și suport de picioare detașabil.

Modelele de săniuțe din lemn au ajuns de asemenea apreciate din nou de părinții iubitori de materiale naturale și nostalgici cu privire la propria copilărie.

Alte modele de săniuțe puteți găsi pe site-ul nostru. O săniuță poate fi cadoul ideal de Moș Crăciun. Nu mai stați pe gânduri și bucurați-vă împreună cu cei mici de prima ninsoare.

More articles