Alergiile copiilor. Cum prevenim alergiile respiratorii?

Alergiile copiilor. Cum prevenim alergiile respiratorii?

Sep 24, 2019 Alina Diana

Datorită poluării tot mai accentuate, stilului de viață actual și slăbirii sistemului imunitar, generația actuală de copii a devenit foarte sensibilă, manifestând diverse alergii, la diverse alimente, la praf, la polen, la clor, la mucegai etc. În SUA, aproximativ 50 de milioane de oameni prezintă diverse alergii. Alergiile pot apărea la orice vârstă.

Cele mai frecvente tipuri de alergii sunt:
– Alergii alimentare
– Alergii cutanate
– Alergii respiratorii
– Alte tipuri: alergii provocate de înțepături de insecte, de medicamente, sau de diferite substanțe chimice precum clor, sau cele din produsele de curățenie, detergenți, șampon sau săpun.

Cele mai intâlnite alergii sunt cele respiratorii sau inhalatorii (astm bronșic alergic, rinite, rinosinuzite). Cauzele acestor alergii ar fi aerul poluat, praful, mucegaiul, acarienii, polenul, părul lăsat de animalele de companie. De aceea este foarte important să trăim într-un mediu cât mai curat și să aerisim casa zilnic.

Pentru depistarea alergiilor cel mai folosit procedeu este testul de alergie realizat cutanat. Se pot face și teste de sânge, pentru măsurarea nivelului de anticorpi.

Simptomele alergiilor sunt:
– Strănutul și mâncărimile la nivelul nasului
– Tuse cronică
– Ochii roșii
– Urticarie
– Eczeme
– Iritații la nivelul pielii
– Congestii nazale
– Anafilaxie

Pentru alergii nu există un tratament preventiv, de aceea singura măsură ce o putem lua este evitarea alergenilor, după ce aceștia au fost depistați.

Ce putem face pentru a evita alergiile:
– să aerisim cât de des putem
– praful din dormitor trebuie șters periodic
– să folosim un purificator pentru aer
– acoperirea saltelei de pat cu un material hipoalergenic
– eliminarea surselor de praf: covoare, perdele, jucării de pluș, cărți
– renunțarea la contactul cu animalul de companie dacă copilul prezintă alergii la puful animalelor
– îndepărtarea mucegaiului
– renunțarea la alimentele alergene

Un factor principal în declanșarea alergiilor respiratorii este praful. Pentru a avea o camera curată, cu cât mai puțin praf, ar fi necesar să aerisim zilnic. Multe persoane prezintă însă alergii la polen și la praful de afară. De aceea ar fi foarte util să folosim un purificator de aer , care ne-ar ajuta să păstrăm încăperea în parametri optimi și să îmbunătățim calitatea aerului. Modelele noi de purificatoare de aer ne țin departe de praf, viruși și bacterii.

De exemplu, folosind Purificatorul de Camera Baby Pur , purificarea aerului se realizează cu ajutorul a 5 filtre diferite:
– Pre-filtru împotriva scrumului de țigară, impurități, praf, fum și păr de animale, cu tehnologie Intersept antiseptic.
– Filtru activ de carbon împotriva gazelor și mirosurilor, cu tehnologie Intersept antiseptic.
– Flitru HEPA împotriva particulelor, alergenilor.
– Fotocatalizator.
– Filtru care elimina ioni negativi, benefici organismului.

Dacă în încăperea în care locuim aerul este foarte uscat, putem opta, de asemenea, pentru un produs 2 în 1, Umidificator și Purificator . Acesta umidifică și curăță aerul prin spălare, folosind apa ca filtru natural pentru a reține praful și mirosurile urâte din aer.

Un alt factor declanșator al alergiilor este mucegaiul din încăperea în care locuim. Mucegaiurile se dezvoltă în camere umede, vechi şi prost ventilate, în pivniţe în care există multă umezeală, în băi, pe pereţii de exterior umezi şi reci, sub tapet, sub mochete, în umidificatoare, sisteme de aer condiţionat, ghivecele plantelor, în frigidere sau pe suprafața unor alimente (fructe, legume, pâine etc.).Pentru a ne proteja de alergiile la mucegai este foarte important să menținem mediul ambient fără umezeală, cu ajutorul dezumidificatoarelor . Pereții trebuie de asemenea curățați periodic de mucegai, iar zugrăveala împrospătată la o perioadă de câțiva ani.

Pentru a avea un somn liniștit și odihnitor, fără alergii, este de asemenea recomandat să folosim o saltea de pat antialergică sau din spumă hipoalergenică, precum și lenjeriile de pat hipoalergenice. Rufele trebuie de asemenea spălate cu detergenti speciali , care previn alergiile.

Pentru că și noi suntem părinți și ne dorim pentru copiii noștri spații curate, aerisite corespunzător, cu un nivel optim de umiditate, fără praf, acarieni și alți microbi, am selectat pentru voi cele mai bune oferte de produse care să ne ajute în lupta cu alergiile.

Aer curat, somn liniștit, pentru un bebe fericit!

More articles